top of page

RELAX MASAŽA, JEDAN OD NAČINA DA UMANJITE STRES


ŠTA JE RELAX MASAŽA?

Relax masaža služi za opuštanje i relaksaciju organizma, a to su zapravo samo neki od mnogobrojnih pozitivnih efekata. Relax masaža je blaga, prijatna masaža kojom se postiže opuštanje organizma uz tihu, prijatnu muziku i adekvatan prostor.

Relax masaža u našem salonu u Beogradu može da se radi masaža celog tela ili parcijalna relax masaža pojedinih delova tela (nogu, stopala, leđa, ruku, abdomena, grudnog koša, vrata i lica). Kod relax masaže možete očekivati tretman koji uključuje:

* Lagan pritisak na telo, ali ne i bolan

* Tretman koji je osmišljen da vas smiri i opusti i ne služi za ublažavanje hroničnog bola

* Upotrebu eteričnih ulja za otklanjanje napetosti



KORISTI RELAX MASAŽE

Kao i kod bilo koje vrste masaže, prednosti relax masaže mogu trajati nekoliko dana nakon tretmana. Poznato je da je stres najveći neprijatelj celokupnog zdravlja osobe, pa se relax masaža preporučuje i radi prevencije bolesti koje mogu biti izazvane stresom i nervnom napetošću. Relaksaciona masaža, kao i drugi oblici masaže – može pružiti sledeće prednosti:

  • Doprinosi puštanju krvnog pritiska – barem neko vreme

  • Poboljšava perifernu cirkulaciju

  • Poboljšava tonus i izgled kože

  • Smanjuje napetost mišića, uključujući i olakšanje tegoba izazvanih glavoboljom

  • Unapređuje borbu protiv stresa



ŠTA MOŽEMO DA OČEKUJEMO TOKOM RELAX MASAŽE?

Pokreti pri izvođenju relaks masaže treba da su spori, nežni, umerenog do blagog pritiska, da potpuno opuste onog ko se masira. Tokom relax masaže, terapeut koristi posebna biljna ulja koja smirujuće utiču na nervni sistem, čime se značajno smanjuju napetost i stres.

Što se tiče same pripreme za odlazak na masažu, najvažnije je da obučete nešto što prijatnije što ćete lako skinuti i ponovo obući nakon tretmana. Komunikacija sa terapeutom je od izuzetne važnosti i efikasnost same masaže može zavisiti od toga.

Jednostavno rečeno, relax masaža je pritiskanje, trljanje i manipulacija kože, mišića i tetiva gde se koriste prsti na rukama a ponekad i laktovi, podlaktice ili stopala. S obzirom na ovako široku definiciju masaže, upravo iz toga su proizašle mnogobrojne tehnike masiranja.

8 views0 comments
bottom of page