top of page
TERAPEUTSKA MASAZA

Terapeutska masaža

Šta je terapeutska masaža?


Terapeutska masaža je specifična vrsta masaže koja se fokusira na tretiranje bolnih mesta (prvenstveno na leđima), ublažavanje bolova, povećanje pokretljivosti i poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja. Ova masaža se obično primenjuje sa određenim ciljem, radi terapeutske koristi, a ne samo radi opuštanja.


Terapeut tokom teraputske masaže deluje na bolno ili napeto mesto, te prodire dublje u mišIćno tkivo. Kako bi se relaksirali mišići, omogućilo telu da bolje primi kiseonik i na taj način reši bolno mesto. Cirkulacija postaje bolja, mišići leđa i vrata se opuštaju, postaju bolje prokrvljeni, što se manifestuje kao osećaj lakoće i opuštenosti.
Ukoliko osećate bol u leđima, terapeut će prvo uočiti razlog bola i odrediti kojom vrstom terapeutske masaže treba tretirati bolno mesto
.

Kome je namenjena terapeutska masaža i po čemu se razlikuje od relaks masaže?

 

Ova masaža je veoma delotvorna kod osoba koje zbog posla provode dosta vremena ispred računara, pa osećaju ukočenost vrata i ramena. Nakon samo jedne masaže osetićete poboljšanje u smislu smanjenja ukočenosti gore pomenutog dela tela. Terapeutska masaža ima blagotvorno dejstvo na ceo organizam jer otklanja sve blokade i nakupljeni stres u telu. Savršen izbor nakon napornog radnog dana. 

 

Osnovne razlike između relaks i terapeutkse masaža su:

· jačina dodira

· brzina pokreta

· problemi koje rešava terapeutska masaža

· smanjena fizička aktivnost

· smanjena pokretljivosti zbog sedenja na poslu

· slab protok kiseonika u tkivu - nelagodnost u leđima

· bolna stanja leđa

· mikro povrede leđa , ligamenata i mišića

Cena terapeutske masaže:

 

Parcijalna masaža - 30min / 1800din

Masaža leđa i zadnje strane nogu - 45min / 2200din

Masaža celog tela - 60min / 2600din


 

bottom of page