top of page

Šta sve treba da znate o anticelulit masaži? - Anticelulit masaža

Šta je anticelulit masaža: Anticelulit masaža je specifična vrsta masaže koja se fokusira na smanjenje celulita, poboljšanje cirkulacije krvi i eliminaciju toksina iz tela. Ovde se koristi posebna tehnika masaže koja cilja na masne naslage ispod kože, razbijajući vezivna vlakna koja uzrokuju pojavu celulita.


Benefiti anticelulit masaže:


  1. Smanjenje celulita: Masaža pomaže u razbijanju masnih naslaga i smanjenju celulita.

  2. Poboljšana cirkulacija: Ova vrsta masaže stimuliše cirkulaciju krvi, pomažući u boljem dotoku kiseonika i hranljivih materija do tkiva.

  3. Detoksikacija: Masaža podstiče eliminaciju toksina iz tela, čime se poboljšava opšte zdravlje kože.

  4. Toniranje kože: Redovna masaža može poboljšati tonus kože, čineći je čvršćom i elastičnijom.


anticelulit masaža



Najčešća pitanja o anticelulit masaži?


  1. Koliko često treba raditi anticelulit masažu da bi se videli rezultati?

  • Ovo pitanje se često postavlja jer svako želi da zna koliko će truda i vremena biti potrebno da bi se primetili pozitivni rezultati. Kada se tek kreće sa anticelulit masažama reporučuju se serije od 5 ili 10 tretmana koje se rade svaki ili svaki drugi dan. Nakon toga se radi održavanje sa pojedinačnim tretmanom, koje obično bude jednom nedeljno ili dva puta mesečno, što je dosta individualni odgovor. Koji može zavisiti od stanja kože, tipa celulita itd.

  1. Da li je anticelulit masaža bolna?

  • Žene često brinu o osećaju tokom masaže. Terapeuti obično koriste odgovarajući pritisak, ali osećaj može varirati od osobe do osobe. Važno je komunicirati sa terapeutom o vašim preferencama kako bi se prilagodila jačina pritiska.

  1. Koliko dugo traje jedna anticelulit masaža?

  • Vreme trajanja masaže može zavisiti od različitih faktora, uključujući tehniku koja se koristi i veličinu tretiranog područja. Obično, masaža traje između 30, 45 i 60 minuta.

  1. Koliko brzo se mogu očekivati vidljivi rezultati?

  • Ovo može zavisiti i opet je individualno, ali vidljivi rezultati obično zahtevaju nekoliko tretmana ili jednu celu sesiju.

  1. Da li je anticelulit masaža dovoljna sama po sebi ili je potrebno kombinovati je sa drugim metodama?

  • Da li je masaža dovoljna? Masaža sama po sebi je dosta delotvorna, ali je svakako potrebno kombinovati sa zdravom ishranom i vežbanjem, kako bi se došlo do dugotrajnih rezultata.



anticelulit masaža


Anticelulit masaža je efikasna metoda za poboljšanje izgleda kože i samopouzdanja. Uz redovno praktikovanje ove tehnike, možete doživeti pozitivne promene u izgledu celulita i opštem stanju kože. Ne čekajte da se celulit izmakne kontroli – istražite blagodati anticelulit masaže i pružite svojoj koži ljubav koju zaslužuje.


6 views0 comments
bottom of page